Heimasíða Annemette Hejlsted

Annemette_HejlstedAnnemette Hejlsted er lektor í dönskum bókmenntum við Háskóla Íslands.

Annemette lauk meistaranámi í norrænum bókmenntum frá Kaupmannahafnarháskóla og doktorsnámi í norrænum bókmenntum frá Syddansk Universitet.

Rannsóknasvið hennar eru einkum frásagnarlist, skáldskapur og bókmenntagreinar. Hún hefur gefið út fræðiritin Fiktionens genrer. Teori og analyse (smella hér til að lesa fyrsta kafla bókarinnar) og Fortællingen – teori og analyse og skrifað fjölmargar greinar um póstmódernisma, skáldskap, stelpubókmenntir (e. chick-lit) og glæpasöguformið. Að auki hefur hún skrifað greinar um danska og norræna rithöfunda eins og Karen Blixen, Edith Södergran og Kerstin Ekman.

Frá 1990 til 2012 hefur hún kennt í dönskum háskólum og kennaraháskólum, bæði bókmenntafræði og ýmsar greinar innan skáldskaparfræða, sérstaklega bókmenntir og kvikmyndir.

Annemette Hejlsted er lektor i dansk litteratur. Hun er uddannet mag. art. i nordisk litteratur fra Københavns Universitet og ph.d. i nordisk litteratur fra Syddansk Universitet.  Hendes publikationer omfatter Fiktionens genrer. Teori og analyse (forlagets præsentation af bogen), Fortællingen – teori og analyse og talrige artikler om emner som postmodernisme, fiktion, chicklit og kriminallitteratur. Desuden har hun skrevet artikler om danske og nordiske forfattere som Karen Blixen, Edith Södergran og Kerstin Ekman. Hendes speciale er fortælling, fiktion og genre.

Fra 1990 til 2012 har hun undervist på danske universiteter, læreruddannelsen og folkeuniversitet i litteraturanalyse og en bred vifte af emner indenfor fiktion, særligt litteratur og film.

Curriculum vitae (dansk)

Ritaskrá Annemette Hejlsted (dansk)

Curriculum vitae (English)

ANNEMETTE HEJLSTEDS HJEMMESIDE (PÅ DANSK)